Kezdőlap / Befektetési folyamat

Figyelem! Befektetési időszakunk véget ért, további befektetést nem áll módunkban végrehajtani!

 1. Előszűrés
  Rövid írásos összefoglaló, jelentkezési adatlap benyújtása

 2. Jelentkezés befogadása, részletes elemzés
  Ha a jelentkezés alapján lehetőséget látunk a finanszírozási együttműködésre, az alapkezelő részletesebb elemzés keretén belül is elemzi a részletes üzleti tervet, amelynek ki kell terjednie az alábbiakra:
  • tevékenység bemutatása, üzleti modell és a megcélzott piac leírása, menedzsment, kulcsemberek bemutatása
  • pénzügyi kimutatások: lezárt 2 év + aktuális év beszámolója.
  • 3-5 éves üzleti terv (Eredménykimutatás, Mérleg és Cash Flow), a kapcsolódó árbevétel, költségtervek, feltételezéseket is tartalmazó pénzügyi modell formájában
  • fejlesztési terv ismertetése: igényelt tőkebefektetés felhasználási terve, kiegészítő források bemutatása

 3. Üzleti ajánlat kidolgozása, strukturálás
  Az üzleti terv és személyes egyeztetés alapján tisztázzuk a befektetés főbb sarokpontjait, feltételeit, ütemezését és kidolgozásra kerül az indikatív finanszírozási ajánlat tervezete.

 4. Döntés a befektetési folyamat megkezdéséről - Indikatív ajánlattétel
  A Befektetési Bizottság pozitív döntése esetén, az Alapkezelő indikatív ajánlatot tesz a céltársaság tulajdonosai részére a céltársaságba történő befektetésről.

 5. Átvilágítás (due diligence), szerződések kidolgozása
  Az indikatív ajánlat elfogadása esetén átvilágítjuk a céltársaságot (jogi, pénzügyi, szükség esetén környezetvédelmi/műszaki/technológiai), valamint ezzel egyidejűleg megkezdődik a jogi dokumentáció kidolgozása.

 6. Döntés a befektetés megvalósításáról
  Az átvilágítás eredményei alapján a végső befektetési döntést az alapkezelő Igazgatósága hozza meg. Jóváhagyása esetén a vonatkozó szerződések aláírásra kerülnek.

 7. Befektetés megvalósítása (folyósítás)


A jelentkezéstől a folyósításig legalább 3 (három) hónapos együttműködésre és intenzív együttgondolkodásra van szükség a felek részéről. A befektetés megvalósítását követően kezdetét veszi a fejlesztési terv megvalósítása, a monitoring időszak, majd az 'exit' stratégia szerinti részesedés értékesítés.

 

© 2013 TŐKEPARTNER Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt